Prvi čin

Izlazak sunca obojio je cijelo nebo dubokim bojama rubina i pretvorio oblake u plamen. U jednoj od mirnijih ulica, gdje su dim auta i buka užurbanih koraka bili samo jeka, nalazilo se blok oronulih zgrada. Skriven iza svojih prozora s čipkastim zavjesama, na četvrtom katu jedne od takvih, nalazio se malen stan, vjerojatno barem tri puta stariji od osobe koja je boravila u njemu. Uz skromnu dnevnu sobicu povezanu s kuhinjom, bilo je tu maleno kupatilo i nešto veća spavaća soba. Sada, dok su se sunčeve zrake još uvijek probijale kroz prozore, mogli su se vidjeti tanki obrisi prašine na namještaju. Na zidu koji je gledao prema vratima, stari je obješeni sat pokazivao sedam sati i dvadeset i dvije minute… Scena je postavljena.

0 Comments

Kingdom of Ash

Znate one knjige koje ne možete prestati čitati, ali želite se i zaustaviti jer ne želite da završe? Ovo se meni dogodilo s ovim romanom, posljednjim nastavkom serijala Prijestolje od stakla koji je nedavno izašao, a koji sam nestrpljivo čekala još od objave sinopsisa, a zatim i naslovnice. Prije nego što krenem pisati svoj osvrt, napominjem da prvi dio recenzije ne sadrži spoilere te ga možete pročitati, a u trenutku kada krenem s dijelom koji ih sadrži, upozorit ću sve vas koji još niste pročitali ovu knjigu.

0 Comments

Interliber 2018 Book Haul

I ove sam se godine, sada već nekako tradicionalno, s dosta strpljenja i ne prevelikim budžetom, uputila na sajam knjiga. S obzirom da knjige dosta kupujem tokom godine, nisam se planirala vratiti s gomilom knjiga koje neću stići pročitati, već sam odabrala neke koje sam već pročitala – i želim ih imati napolici – i još pokoju koja me zaintrigirala. Na ovaj sajam već godinama idem (pogledajte i što sam uzela 2017.) više jer obožavam atmosferu samog sajma, nego zbog same kupovine i popusta (jer, budimo realni, koliko uštedim na knjigama, potrošim na put i hranu). Unatoč gužvama, naguravanju i svemu što dolazi u paketu s ovim sajmom, za mene je on svake godine jedno divno iskustvo. Doma sam došla umorna i zadovoljna, a moja polica je obogaćena za još nekoliko knjiga.

1 Comment

grad zvijeri