Kingdom of Ash

Znate one knjige koje ne možete prestati čitati, ali želite se i zaustaviti jer ne želite da završe? Ovo se meni dogodilo s ovim romanom, posljednjim nastavkom serijala Prijestolje od stakla koji je nedavno izašao, a koji sam nestrpljivo čekala još od objave sinopsisa, a zatim i naslovnice. Prije nego što krenem pisati svoj osvrt, napominjem da prvi dio recenzije ne sadrži spoilere te ga možete pročitati, a u trenutku kada krenem s dijelom koji ih sadrži, upozorit ću sve vas koji još niste pročitali ovu knjigu.

Continue Reading

Interliber 2018 Book Haul

I ove sam se godine, sada već nekako tradicionalno, s dosta strpljenja i ne prevelikim budžetom, uputila na sajam knjiga. S obzirom da knjige dosta kupujem tokom godine, nisam se planirala vratiti s gomilom knjiga koje neću stići pročitati, već sam odabrala neke koje sam već pročitala – i želim ih imati napolici – i još pokoju koja me zaintrigirala. Na ovaj sajam već godinama idem (pogledajte i što sam uzela 2017.) više jer obožavam atmosferu samog sajma, nego zbog same kupovine i popusta (jer, budimo realni, koliko uštedim na knjigama, potrošim na put i hranu). Unatoč gužvama, naguravanju i svemu što dolazi u paketu s ovim sajmom, za mene je on svake godine jedno divno iskustvo. Doma sam došla umorna i zadovoljna, a moja polica je obogaćena za još nekoliko knjiga.

Continue Reading

Nove knjige bazirane na bajkama

Nakon pročitane prve knjige bazirane na bajci, ovo sam si ljeto uzela za zadatak pročitati što više ovakvih knjiga i spojiti sve u jedan post, ali taj se zadatak odužio – tako da vam sada, u desetom mjesecu, napokon mogu dati jedan popis ovakvih knjiga i reći vam ponešto o svakoj. Prije nego se bacim na sam popust, želim napomenuti da postoji razlika između knjiga koje su samo bazirane na bajci (imaju neke detalje ukomponirane ili počinju nalik na bajku) i onih koji ju prepričavaju na novi način, ali prate slijed događaja iz bajke. Neke od knjiga koje ću spomenuti imaju više, a neke manje elemenata bajke kojom su inspirirane U nekima se pojavljuju samo likovi, a u nekima likovi nose potpuno drugačija imena te ih samo neki motivi vežu. Također, većina knjiga (barem onih koje sam ja odabrala i pronašla) pripadaju YA Fantasy žanru. Pa, krenimo;

Continue Reading
Close Menu