fbpx
Besplatna dostava za sve narudžbe.

Okovi prošlosti

Okovi prošlosti

Detalji

Jezik: Hrvatski

Žanr: Povijesni, Ljubavni

Broj stranica: 329

Uvez: Tvrdi

Godina objavljivanja: 2013.

Sadržaj

U bitci za spas svoga naroda, Damen gubi dvije stvari koje su mu najbitnije: svoju slobodu i nju. U želji da joj se vrati, zapalit će vatru kakvu ne zna zaustaviti.

Nakon što su Spartaci pokorili Ahejce, oni su prisiljeni podijeliti se u dvije skupine. Oni koji su se bunili protiv nove vlasti zarobljeni su, osuđeni na ropstvo u kućama Spartanaca, dok su oni koji nisu pružali otpor zadržali slobodu. Damen je završio među onima zarobljenima, prisiljen raditi kao rob.
Prodan je jednom od najutjecajnijih Spartanaca, a nakon njegove smrti na bojištu ostaje raditi kod njegove žene, i dalje jednako teške poslove. Svom silom trudi se zaboraviti na ono što je nekoć bio, kao i na njegovu ljubav koja ga čeka u selu slobodnih Ahejaca, ali to je jednostavno previše teško. Kao da to nije dovoljno, Spartanci redovito organiziraju javna bičevanja i udaranja kako bi ih podsjetili da su robovi da se ne pobune, a baš u tim danima iskra želje za slobodom postaje vatra u Damenu. Između dvije vatre – ona koja ga želi održati na životu, pa makar kao roba, i one koja želi da se pobuni i pokuša pobjeći, kao dodatni problem javlja se dolazak gospodaričine kćeri koja mu se istog trena uvlači pod kožu. Time potiče želju za ostankom, ali vatra pobune i dalje kola u njemu. Što će odabrati? Vrijedi li se uopće boriti? I što ako svojim postupcima pokrene nešto jače, nešto što ne može zaustaviti?

“U ovoj knjizi ima svega: ljubavi, rata i one bitke sa samim sobom koju vodi svaka osoba na svijetu. Ali tu je i ona želja za slobodom i nada koje drže svakog čovjeka na životu.”