fbpx
Besplatna dostava za sve narudžbe.

Knjige

Grad zvijeri

U gradu u kojem zvijeri vladaju, a ljepotice su jednako smrtonosne, svaki krivi potez može dovesti do smrti. Posebno kada zvijer želi istim gradom vladati, a ljepotica samo želi pobjeći.

Sadržaj

Nick Raven vođa je bande – i svojevrsna moderna zvijer. Na putu do svoje titule otkinuo je svaku laticu sa svoje ruže.

Roman se referira na bajku Ljepotica i zvijer te se fokusira na psihološku karakterizaciju glavnog lika i njegog odnosa s novom članicom bande.

Okidač boje pepela

Jedna tiha noć, jedan pucanj pištolja i nekoliko vriskova bili su dovoljni da promjene čitav njen život. 

Sadržaj

June Aldred imala je jedanaest kada su joj roditelji ubijeni i kada je poput trofeja odvučena od svega što joj je ikada bilo poznato te prisiljena živjeti upravo s onim ljudima koji su zaslužni za smrt jedinih osoba koje je ikada mogla zvati domom.

Roman prati glavnu junakinju koja odrasta u takvom okruženju i sama se uči navigirati kroz svijet bandi, alkohola i slomljenih srca.

Pripovjedač

(The Storyteller)

Ovo nije bajka na kakve ste navikli.
U ovoj princeza bježi, ostavlja osobu koja ju voli i traži svoj vlastiti put.
I zbog toga ju mrzim, stvarno mrzim.
Možda jer je lakše misliti da je pobjegla nego vjerovati u alternativu.
Možda jer je lakše mrziti nego žaliti.

Sadržaj

Jeste li ikada čuli priču o kraljevskom vjenčanju? Ona najčešće dolaze na kraju priče, samo nekoliko paragrafa prije rečenice: „I živjeli su sretno do kraja života.“  Ovo je bilo drugačije.

Ovoga puta pripovjedač počinje živjeti vlastitu bajku, prateći put svih onih junaka o kojima je godinama govorio. Samo što, za razliku od bilo koje druge priče koju je pripovjedač ikada ispričao, ovoga puta on nije taj koji može izmisliti sretan kraj.

Okovi prošlosti

Plamen koji prestane gorjeti.
Glazba koja prestane svirati.
Noge koje se prestanu kretati.
Sve je utihnulo.

Sadržaj

U bitci za spas svoga naroda, Damen gubi dvije stvari koje su mu najbitnije: svoju slobodu i nju. U želji da joj se vrati, zapalit će vatru kakvu ne zna zaustaviti.

Okovi prošlosti roman je smješten u staru Grčku te prati mladog Ahejca koji postaje rob i pokušava prihvatiti svoju novu poziciju.