fbpx
Besplatna dostava za sve narudžbe.

Our Numbered Days

Neil Hilborn je pjesnik koji izvodi slam poeziju, te je u 2013. godini njegova izvedba pjesme pod nazivom „OCD“ najednom postala popularna, a do danas ima preko deset milijuna pregleda. Our Numbered Days je Neilova kolekcija pjesama koja, uz ovu, sadrži i mnoge druge njegove pjesme koje se bave temama poput mentalnih bolesti, ali i mnogočega drugoga.

Ova zbirka pjesama nije prevedena, a i vjerojatno bi ju bilo dosta teško prevesti, a da se očuva sva njezina ljepota – mislim da je to problem sa svom poezijom.

Moram vas upozoriti – ako ste vidjeli (ili nakon ovog posta odlučite pogledati) neke od videa u kojima Neil izvodi svoju poeziju, teško je čitati knjigu bez da zamišljate njega kako to čita. Kada on izvodi svoju pjesmu, da cijelog sebe u to. Njegovi izrazi lica i pokreti ruku pridodaju pjesmi u gotovo jednakoj količini kao same riječi. Zbog toga su ove pjesme, po meni, puno jače kada se poslušaju. Međutim, nisu sve dostupne na internetu, a i nekada je jednostavno ljepše pročitati to na vlastiti način.

Ukratko, njegove su pjesme neobične, iskrene i predivne. Drugačije su od onih na koje ste možda navikli, ali po meni su i puno emotivnije. Svaka pjesma ima i svoju vlastitu priču i možda neke od njih i nisu toliko briljantne kao druge – ali budimo iskreni, svakoga od nas pogađaju drugačije stvari, pa tako i pjesme. A ove koje su me stvarno pogodile – velik broj njih – natjerale su me da zastanem, duboko udahnem i sačekam neko vrijeme da mi se dojmovi slegnu.

Ova zbirka probudila je u meni emocije kakve poezija i treba probuditi, oduševila me više nego bilo koja druga zbirka koju sam u zadnje vrijeme pročitala, a čitala sam i one puno poznatije i prevedene.

O ovoj zbirci neću duljiti, pustit ću da vam Neilova izvedba i njegove pjesme pokažu sve za što ja ne pronalazim riječi da objasnim. I zato svima vama koji čitate i na engleskom od srca preporučujem da pročitate ove pjesme.

[metaslider id=1039]

 

Povezane objave