fbpx
Besplatna dostava za sve narudžbe.

Prijedlog za čitanje: Jude Deveraux

„Ne postoje nove priče. Sve ovisi o načinu na koji barataš s njima. U ljubavnim pričama likovi će se zaljubiti jedno i drugo; znaš to čim vidiš naslovnicu. Zabava je u načinu na koji dođeš do toga.“

Romani Jude Deveraux su ljubavni romani. Sadrže puno srcedrapajućih citata, scena koje bi mnogi nazvali patetičnima, i priča o ljubavi koja razara. Ako to nije nešto što volite čitati, ovaj prijedlog nažalost nije za vas. Ako ste pak zaljubljenici u priče o ljubavi kakva se čini nerealnom – a možda bi baš takva i trebala biti – nastavite čitati ovaj post.

Jude Deveraux svoje romane smješta u prošlost i u njoj plete ljubavne priče koje nadilaze stoljeća. Likovi možda nisu ništa potpuno novo i neispričano, ali njezini romani puni su zanimljivih zapleta i protkani su dozom humora, ali je nadasve riječ o načinu na koji autorica dovodi do upoznavanja likova i, na kraju krajeva, njihova zaljubljivanja.

Tri romana koje sam izdvojila možda su drugačija po radnji, ali Jude ima specifičan stil kojim je protkana svaka njezina priča.

1. Princ na bijelom konju (A Knight in Shining Armor)

Djeva u nevolji susreće princa u nevolji… Tko će koga spasiti?

Nakon što ju napusti čovjek kojeg je voljela, Dougless se zatiče sama i slomljena srca u staroj engleskoj crkvi. Nije ni sanjala da je tamo čeka ljubav snažnija od vremena – dok se nije pojavio Nicholas Stafford, vitez iz šesnaestog stoljeća. Osjetivši među njima snažnu vezu koja prkosi razumu, Dougless je znala da je Nicholas muškarac koji je smatra savršenom upravo takvom kakva jest. Nije mogla ni slutiti koliko su jake spone koje ih vežu s prošlošću i kakva ih sjajna avantura očekuje. [Goodreads]

Ovo je knjiga koja me prije nekoliko godina upoznala s ovom autoricom i držala me zainteresiranom do posljednje stranice; a kraj me posebno iznenadio.

Nemojte dopustiti da vas ovaj kratki opis odbije – jer ova priča je puno više. Dajte joj priliku i, ako ste ljubitelji ljubavnih romana, nećete požaliti.

2. Baršunasto obećanje (The Velvet Promise)

Čarobno tkanje u kojem se isprepleću ljubav, strast i prijevara. 

Nezaboravna saga o obitelji Montgomery počinje čudesnom pričom o strasti, ljubomori i izdaji. Cijela je Engleska slavila vjenčanje Gavina Montgomeryja s nasljednicom Judith – svi osim Judith. Gavin je na oltaru pogledao duboko u oči svoje mladenke i gorio od želje za njom, ali njegovo je srce bilo obećano drugoj ženi.

Sama u stranom dvorcu, Judith je odlučila mrziti svojega muža koji je uzeo njezino tijelo, ali odbio njezinu ljubav… premda nikad ne bi priznala strah da će ga izgubiti. Ali sudbina je spremila nešto drugo za Judith – nešto uzbudljivije nego što je ikad mogla sanjati i ljubav koja će trajati cijeli život. [Goodreads]

3. Stvoreni za ljubav (Remembrance)

Uspješna spisateljica Hayden Lane opčinjena je Jamesom Tavistockom, glavnim junakom njezina posljednjeg romana zbog čega je napušta zaručnik. Ali ona ne tuguje, već posjećuje vidovnjakinju da sazna što više o Jamesu i sebi. Otkriva kako je u prošlom životu bila Lady de Grey, promiskuitetna žena iz doba viktorijanske Engleske. Želi doznati više pa se podvrgne hipnozi. No, stvari izmaknu kontroli pa umjesto da se samo prisjeti svog života, Hayden ga mora živjeti. Otkrit će drugu stranu žene koju je povijest zapamtila kao razvratnicu i jednog predivnog, samozatajnog muškarca. [Goodreads]

Ova priča me posebno privukla zbog same ideje. Kako se i sama bavim pisanjem, ideja o autorici koja je opsjednuta vlastitim likom bila mi je intrigantna. Još jednom, Jude Deveraux stvara ljubavnu priču koja nadilazi stoljeća, te gradi svoj vlastiti magični svijet; onaj u kojemu je putovanje kroz vrijeme moguće, a prava ljubav bori se sa svim preprekama.

Jeste li pročitali neki od romana ove autorice? Voljela bih čuti vaša mišljenja.

Povezane objave