fbpx
Besplatna dostava za sve narudžbe.

Interliber 2017 Book Haul

Gužva tolika da se ne vidi ni pod, nepodnošljiva vrućina i tisuće i tisuće knjiga; Dobrodošli na Interliber, najveći sajam knjiga u Hrvatskoj. Unatoč neizbježnim nedostatcima, ovaj je sajam stvarno nešto na što se svakom knjigoljupcu isplati otići – ako ne zbog popusta, zbog činjenice da će naći toliko knjiga na jednome mjestu, a usput i poslušati razne promocije ako to želi.

Tako sam i ja već ne znam koju godinu za redom kupila kartu za Zagreb, sjela u jutarnji bus i provela subotu i nedjelju na sajmu. Iako zbog budžeta nisam uzela sve što sam planirala (a kupila sam nešto što uopće nije bilo na popisu), poprilično sam zadovoljna rezultatom

1. Diana Gabaldon: Tuđinka (Outlander)

Ako me pratite neko vrijeme, vjerojatno već znate da mi je ovo jedan od najdražih serijala. Prva sam tri dijela čitala preko interneta, a četvrti je bio jedini koji sam kupila, i to na engleskom s Book Depositorya. Koliko znam, kod nas je preveden samo prvi dio i nisam ga vidjela na sajmu. Međutim, kupila sam prvi dio, prepolovljen u dvije knjige, kod Nove knjige. Netom prije sajma sam saznala za ovu izdavačku kuću i da imaju tri dijela prevedena, ali ja sam našla samo prvi. Naslovnice su me oduševile i one su mi uvjerljivo najljepše naslovnice ovog serijala koje sam vidjela.

[metaslider id=636]

 

Nakon još nekog vremena lutanja došla sam i do štanda Znanja i dijela na kojemu je ove godine bio dobar broj romana na engleskom jeziku (u odnosu na prošle godine). Do subote se velik dio toga i prodao, ali ono što me je iznenadilo je što sam našla prvih šest dijelova engleske verzije. Bila sam pomalo razočarana što sam već kupila prepolovljeni prvi dio, jer bih ovako imala sve u jednoj kolekciji. Kako doma već imam četvrti, prvo sam kupila peti i šesti koji još nisam čitala, a idući sam se dan vratila po drugi dio, zato što mi je taj najdraži od pročitanih. Sada imam tri verzije korica i nepopunjenu kolekciju, ali sigurna sam da ću ju brzo nadopuniti. Još slika ovih divnih naslovnica uskoro možete očekivati i na mome Instagram profilu, kao i dojmove o pročitanome na blogu.

[metaslider id=642]

[metaslider id=647]

 

2. Rainbow Rowell: Obožavateljica (Fangirl)

Najveći sam dio svoga budžeta utrošila na Tuđinku, pa i nisam kupovala puno ostalih romana. Međutim, poprilično sam jeftino našla Obožavateljicu autorice Rainbow Rowell. Ovaj roman planiram pročitati već dugo vremena zato što me se posebno dojmio drugi roman autorice, Eleanor i Park kojeg već imam. O ovome romanu nemam puno za reći, ali svakako planiram napisati recenziju jednom kada ga pročitam.

3. Philippa Gregory: Druga sestra Boleyn

4. Philippa Gregory: Princeza i kraljica

 

Ova me autorica nikada ne razočara svojim romanima, pa sam sigurna da neće ni ovoga puta. Knjige su, uz to, tvrdog uveza i odlične kvalitete. Ako ste, poput mene, ljubitelji povijesnih romana, svakako vam preporučujem da pročitate neke od romana ove autorice jer će vas vjerojatno oduševiti.

5. George R. R. Martin: Igra prijestolja (Game of Thrones)

Da, već imam cijelu kolekciju ovih romana na engleskom jeziku. Ove ste knjige mogli naći na štandu Znanja, svaku prepolovljenu u dva dijela. Kupila sam ju samo zato što me naslovnica privukla i htjela sam imati barem jednu prevedenu.

Na mom su popisu bili i roman Prvi grob desno, serijali Prijestolje od stakla i A Court of Thorns and Roses, Mlijeko i med (koje sam dobila kao poklon netom prije Interlibera), Sva naša pogrešna sutra i puno više. Za sve to, naravno, ima još dovoljno vremena, a za sada imam dovoljno materijala za čitanje.

Toliko od mene u ovome postu. Slobodno podijelite svoje dojmove o ovim knjigama, kao i knjige koje ste vi kupili ili htjeli kupiti.

Sada pročitajte i: Interliber 2018 Book Haul

 

Povezane objave