Knjige

Kategorije

Instagram

  • Mjesecima se radujem danu kada ću napokon napraviti ove fotke - naravno da sam morala uslikati iz svakog kuta i naravno da ovo nije jedina ovakva objava. Tako da, pripremite se. 😅

Na zadnjoj slici piše i gdje (zasad) možete nabaviti knjige, a za one koji ne žele listati:

1. Putem webshopa (link u opisu profila) - Hrvatska i BiH
2. Interliber (5. paviljon, Nova stvarnost)
3. Sajam u Puli

Trenutno dogovaramo i knjižare (Hrvatska, Srbija, BiH) te ću vam više detalja javiti uskoro! 
P. S. Ako nemate mogućnost nabaviti knjigu na neki od ovih načina, možete se i meni javiti pa ćemo smisliti nešto. 😊

#gradzvijeri
  • Ako ste gledali moj story, vidjeli ste da je moj roman Grad zvijeri došao iz tiska - tako da trenutno nemam ideja za smisliti neki opis nevezan za to. 😅⠀
⠀
Knjige još nisu kod mene, bit će za koji dan i ne mogu dočekati!! ❤️⠀
⠀
P. S. Još malo i otvaram webshop. Prvi tjedan bit će na popustu, a sve narudžbe zaprimljene do kraja idućeg tjedna (24.) šalju se u subotu (25.)
  • Želim napisati fantasy roman samo da mi netko nacrta ovakvu mapu na pocetku. 😅
  • “Kad si jako mali, jedna si osoba. Kasnije se praviš da si barem dvije, pa onda tri i tako to ide dok ne odrasteš. Bio sam mnogo djece, a u meni je bilo samo malo djetinjstva.” (Kristian Novak)
  • Kada imaš 21, ali i dalje si opsjednut bajkama, toliko da ti se knjiga bazira na jednoj, a i završni rad na faksu ti je na tu temu. 😊

Inače, Aladdin i Ljepotica i Zvijer su mi kao maloj bili najdraži Disneyevi crtići, a još uvijek ih obožavam. ❤️ Koji su bili vaši omiljeni crtići, a koje bajke?
  • “They said that love was terrifying and tender, wild and sweet, and none of it made any sense.
But now I knew that every mad word was true.” (Rosamund Hodge)

Crimson Bound

Djevojka, šuma i užasan izbor.

Ovo je roman djelomično inspiriran bajkama Crvenkapica i Djevojka bez ruku, a uz to je ukomponirano i ponešto o apokalipsi iz Nordijske mitologije.

Kada je Rachelle imala petnaest godina bila je dobra – teta ju je učila kako da obrani svoje selo od crne magije. Međutim, bila je i nesmotrena – odabrala je skrenuti s puta u šumi u potrazi da oslobodi svoj svijet od prijetnje vječne tame. Nakon što nedopušten susret u šumi pođe po krivu, Rachelle je prisiljena napraviti užasan izbor koji ju poveže upravo s onim zlom koje je htjela poraziti.

Tri godine kasnije, Rachelle služi svome carstvu i bori se protiv smrtonosnih stvorenja sa željom da se iskupi. Kada joj kralj naredi da čuva njegovoga sina Armada – muškarca kojeg najviše mrzi – Rachelle natjera Armada da joj pomogne pronaći legendarni mač koji bi mogao spasiti svijet. Njih dvoje postanu neočekivani saveznici te otkrivaju zavjere, skrivenu magiju i ljubav koja bi ih mogla odvesti u propast. U palači koja je izgrađena na nevjerojatnom bogatstvu i opasnim tajnama, može li Rachelle otkriti istinu i zaustaviti dolazak vječne noći?

Odmah ću  vam reći – knjiga je nadmašila moja očekivanja. Iako mi se svidjela autoričina Cruel Beauty, dosta dugo sam odgađala čitanje ove knjige iz nekoliko razloga. Preskočit ću dio u kojem objašnjavam da nisam imala vremena i dajem izgovore za to – bitnija je činjenica da nisam veliki fan bajke o Crvenkapici (na kojoj je knjiga bazirana), dok obožavam bajku o Ljepotici i zvijeri (na kojoj je baziran Cruel beauty). Također, sam me opis knjige zaintrigirao, ali ne dovoljno da ju odmah krenem čitati, pa je knjiga bila spremljena na mom mobitelu dosta dugo.

Prije nego se bacim na samu recenziju, reći ću još samo da uz Cruel Beauty i Crimson Bound, autorica ima i treću knjigu, Gilded Ashes. I tu sam knjigu pročitala prije Crimson Bound (bazirana je na Pepeljuzi, ali je za razliku od Crimson Bound smještena u isti „svemir“ kao i Cruel Beauty). Iako mi se i da knjiga svidjela, mislim da se u ovoj vidi autoričin napredak, radnja je kompleksnija (kao i sami likovi) te mi se svidjela puno više.

Knjiga je puno više nego što njezin opis daje naslutiti i sada, kada sam ponovo čitala ovaj opis, shvatila sam koliko se knjiga razlikuje od njega i kako u njoj nije dobro opisan svijet koji je autorica izgradila – a sam taj svijet jedan je od stvari koje su se meni najviše svidjele u ovoj knjizi.

Hodge nas uvodi u svijet pun mračne magije i šumom u kojoj se nalaze mračna stvorenja, a s jednim od njih se naša junakinja susreće već na samome početku. Užasno mi se svidjelo što, za razliku od svih drugih prepričavanja ove bajke na koja sam naletjela, ovoga puta naš „vuk“ nije zapravo prikazan kao vukodlak. Autorica je ovdje stavila naglasak na njegovu tamu i prepredenost, a ne na sam prikaz našega negativca upravo kao vuka. A kako je prikazan i što sve nudi ovaj svijet koji je autorica stvorila ostavit ću na vama jer vam ne želim pokvariti doživljaj.

Nakon nepromišljenog susreta u šumi, Rachelle shvaća da je učinila pogrešku, ali je u tome trenutku već prekasno i ona je vezana za tamu. Tu odmah na početku dolazi do preskoka od tri godine i vidimo Rachelle koja sada mora živjeti sa svojim postupcima i neizmjerno se želi iskupiti.

Nakon toga trenutka vrlo brzo upoznajemo Ereca – muškarca koji je napravio istu „nagodbu“ kao i Rachelle – te Armada, kraljeva sina kojeg Rachelle mora čuvati. Pročitala sam nekoliko recenzija prije samog čitanja i spominjao se ljubavni trokut, ali odmah ću vam reći da to i nije potpuno istina. Da, oba ova muškarca su u neku ruku potencijalni ljubavni interesi za našu glavnu junakinju, ali priča se ne vrti oko ljubavnog zapleta niti naša junakinja zapravo bira između ove dvojice.

„Tada ju je ponovo poljubio. I ljubio ju je i ljubio sve dok njezin otkucaj srca nije postao pjesma, a kroz njene vene su prolazili med i vatra i njegove su ruke bile oko nje i nije ju puštao. Znao je što je ona i nije ju puštao.

Nikada, do toga trenutka, nije razumjela kakav je osjećaj poljubiti nekoga tko te ne pokušava iskoristiti ili ti gospodariti.“

Atmosfera ove priče je mračna i magična u isto vrijeme, baš kao i sami likovi. Ovo je priča o zločincima koji vole, junakinjama koje nisu uvijek savršene, o prijateljstvu, ljubavi, mržnji, strasti i odanosti. Sve je to upleteno u mrežu misterije koja nas tjera da brzo okrećemo stranice u želji da otkrijemo sve ono što i sama glavna junakinja planira otkriti, a i više.

Način pisanja i karakterizacija likova u ovoj knjzi podsjetili su me na pisanje Sarah J. Maas (a ako čitate moje postove, znate da obožavam sve što je ona napisala) i zbog toga mi se možda ova knjiga još više svidjela. Rečenice u knjizi ponekad teku poput proze i opisi su predivni pa je svijet o kojem autorica govori jako dobro dočaran.

Kroz cijelu se knjigu provlači motiv iskupljenja jer Rachelle, unatoč tome što je sada vezana za tamu, ona konstantno od nje pokušava pobijeći i ispraviti svoje pogreše. U međuvremenu nas autorica upoznaje s magičnim svijetom koji je stvorila, gradi odnose između likova, uvodi ljubavnu priču i postepeno ubacuje poglavlja o likovima iz prošlosti – poglavlja za koja nismo ni svijesni koliko su bitna do samoga kraja – a kraj uključuje i zaplet koji će vas, vjerujem, iznenaditi.

Ovo je jedna od najboljih fantasy knjiga koje sam pročitala ove godine i svakako vam ju preporučujem.

Što se prijevoda ove knjige tiče, za sada ga nema. Cruel beauty nedavno je u Srbiji objavio Vulkan.

Ovu knjigu možete nabaviti na engleskom preko Book Depositorya s besplatnom poštarinom.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Više objava:

Prati objave

×
×

Cart

grad zvijeri