fbpx
Besplatna dostava za sve narudžbe.

Što bi radije?

Bi li radije…

Čitala samo trilogije ili samo knjige koje nemaju nastavke?  

Iako često nastavci znaju uništiti knjigu, odlučujem se za trilogije. Jedna knjiga, ako je dobro napisana, mi jednostavno najčešće nije dosta. Kada se zaljubim u neki svijet i neke likove želim čitati o tome koliko god mogu. Još uvijek čekam nastavke određenih serijala, a za neke knjige još uvijek žalim što nemaju nastavke.

https://www.instagram.com/p/BSJq__OgI2A/?hl=hr&taken-by=_andreatomic

Čitala samo muške ili ženske autore?

Mislim da spol ne igra nikakvu ulogu u kvaliteti napisanog. Kada biram knjigu, posljednja stvar koju gledam je ime autora (osim ako već prije znam za autora, pa me knjiga privuče jer me se neka druga njegova svidjela). Gledajući na svoje police, ipak, shvaćam da je više ženskih autora, što je vjerojatno slučajnost. Ali eto, ako već moram odgovoriti…

Kupovala na Barnes&Noble ili Amazonu?

Moj bi odgovor zapravo bio BookDepository, isključivo zbog besplatne dostave u Hrvatsku. Sve tri stranice nude gotovo iste knjige, a kako s Barnes&Noble još nisam naručivala, između ovo dvoje biram Amazon.

Da knjige koje voliš pretvore u serije ili filmove?

Serije! Film je jednostavno premalo da ubaci sve stvari koje su napisane u knjizi, a i općenito više volim gledati serije nego filmove. Jednostavno, kao osoba koja jako voli čitati, uvijek imam potrebu za što više i kompleksnije radnje, a to je lakše postići u serijama. Nadam se da se pod ovim pitanjem podrazumijeva, naravno, da su u pitanju kvalitetne adaptacije. U protivnom – ni jedno.

Pročitala pet stranica u danu ili pet knjiga tjedno?

Uh, ovo je barem lagano. Pet stranica po danu? Nikad ne bih dovršila knjigu! Pet knjiga tjedno, s druge strane, ne bi trebao biti toliki problem; barem dok imam vremena.

Bila profesionalni kritičar ili autor?

Autor, definitivno. Nikada nisam previše voljela ostavljati kritike, recenzije ili osvrte. Volim podijeliti svoje mišljenje s drugima, posebno ako mi se knjiga svidi, ali to je više izražavanje emocija u vezi pročitanog nego kritika. Jednostavno, nije nešto u čemu uživam.

Čitala samo 20 svojih najdražih knjiga iznova i iznova ili uvijek morala čitati samo nove knjige?

Teška se srca odričem Tuđinke, Ljubavnice Rima, Eleanor i Parka i svih onih deset puta pročitanih romana i odabirem nove knjige. Koliko god voljela čitati neke priče ponovo, želja za čitanjem novih knjiga je veća i ne bih se mogla odreći toga.

Radila u knjižari ili knjižnici?

I nije mi previše bitno, u oba sam slučaja okružena knjigama. Ako baš moram birati, knjižnica mi se ipak čini pomalo bližom i toplijom.

Čitala samo svoj najdraži žanr ili sve žanrove osim svog najdražeg?

Ovo je uvjerljivo najteže pitanje, posebno zato što i nemam samo jedan najdraži žanr. Najviše volim romane ljubavne, povijesne i socijalne tematike, a kada bih izbacila svo troje, izbacila bih previše knjiga. Mislim da je dosta knjiga koje čitam zapravo mješavina mnogih žanrova i jednostavno ne mogu odgovoriti na ovo.

Čitala samo papirnate ili samo e knjige?

Papirnate. E knjige svakako imaju puno svojih prednosti i moram priznati da ih u zadnje vrijeme češće čitam jer je lakše izvaditi mobitel u busu, na faksu, po noći, ali ne bih se mogla odreći papirnatih knjiga. Puno mi je bolji osjećaj držati knjigu u ruci i oko ovog pitanja zbog toga nemam puno dvoumica.

Povezane objave