Knjige

Kategorije

Instagram

 • Mjesecima se radujem danu kada ću napokon napraviti ove fotke - naravno da sam morala uslikati iz svakog kuta i naravno da ovo nije jedina ovakva objava. Tako da, pripremite se. 😅

Na zadnjoj slici piše i gdje (zasad) možete nabaviti knjige, a za one koji ne žele listati:

1. Putem webshopa (link u opisu profila) - Hrvatska i BiH
2. Interliber (5. paviljon, Nova stvarnost)
3. Sajam u Puli

Trenutno dogovaramo i knjižare (Hrvatska, Srbija, BiH) te ću vam više detalja javiti uskoro! 
P. S. Ako nemate mogućnost nabaviti knjigu na neki od ovih načina, možete se i meni javiti pa ćemo smisliti nešto. 😊

#gradzvijeri
 • Ako ste gledali moj story, vidjeli ste da je moj roman Grad zvijeri došao iz tiska - tako da trenutno nemam ideja za smisliti neki opis nevezan za to. 😅⠀
⠀
Knjige još nisu kod mene, bit će za koji dan i ne mogu dočekati!! ❤️⠀
⠀
P. S. Još malo i otvaram webshop. Prvi tjedan bit će na popustu, a sve narudžbe zaprimljene do kraja idućeg tjedna (24.) šalju se u subotu (25.)
 • Želim napisati fantasy roman samo da mi netko nacrta ovakvu mapu na pocetku. 😅
 • “Kad si jako mali, jedna si osoba. Kasnije se praviš da si barem dvije, pa onda tri i tako to ide dok ne odrasteš. Bio sam mnogo djece, a u meni je bilo samo malo djetinjstva.” (Kristian Novak)
 • Kada imaš 21, ali i dalje si opsjednut bajkama, toliko da ti se knjiga bazira na jednoj, a i završni rad na faksu ti je na tu temu. 😊

Inače, Aladdin i Ljepotica i Zvijer su mi kao maloj bili najdraži Disneyevi crtići, a još uvijek ih obožavam. ❤️ Koji su bili vaši omiljeni crtići, a koje bajke?
 • “They said that love was terrifying and tender, wild and sweet, and none of it made any sense.
But now I knew that every mad word was true.” (Rosamund Hodge)

Najbolje naslovnice knjiga

Svi znamo onu, ne sudi knjigu po koricama. Iako je poruka iza toga istinita, to ne znači da sve nas na prvi pogled ne privuku lijepe korice. Ne samo zbog očitoga, već i zbog činjenice da smatram da je i u samu knjigu uložen veći trud, ako je uložen i u njezine korice; posebno kada ih autori sami izrađuju. Možda sam u krivu, ali ne vjerujem da je autor uložio mjesece ili godine truda u svoj rukopis, a onda naslovnicu sklopio u deset minuta.

Zato mislim da su lijepe korice bitne, posebno u današnjem svijetu gdje imamo hrpu izbora i treba nam nešto da nas privuče na prvi pogled kako bismo uopće i pročitali kratki sadržaj, a tek onda nešto dalje.

I da, znam, ljepota je u oku promatrača. Svakome su drugačije naslovnice lijepe. Ipak, mislim da postoje neke norme koje objektivno treba poštovati. Tekst mora biti vidljiv. Previše boja koje ne idu jedna uz drugu nisu dobra opcija. Previše fontova učinit će naslovnicu nepreglednom. Sam naslov trebao bi biti čitljiv, itd.

No, nisam tu da pričam o onome što objektivno ili subjektivno ne valja.

Želim napisati što ja volim vidjeti na naslovnicama, ali isto tako n      a tim primjerima pokazati primjere općenito dobro odrađene naslovnice. Možda vam se neće svidjeti neke od ovih i to mi je jasno i opravdano jer, kao što sam već rekla, ukusi nam se razlikuju. No, svidjeli vam se ili ne, ne može se poreći da su naslovnice „prošle test“, odnosno uredne su i pregledne.

 1. A Court of Frost and Starlight

Dobro, naslovnice cijelog ovog serijala meni su predivne, ali ova me posebno oduševila. U istu ruku su i jednostavne i okićene. Možda netko ne voli nacrtane naslovnice ili boje koje se pojavljuju, ali to je druga stvar.

Naslov je velik i vidljiv, ali slika također dolazi do izražaja, kao i ostatak teksta. Fontovi su ujednačeni i pregledni, a možda se na fotografiji ne vidi, ali ima i „šare“ koje se presijavaju na cijeloj knjizi. Po meni, ova naslovnica svakako prolazi.

 1. Caraval

Ova naslovnica mi tako dobro oslikava samu knjigu – koja je jednako magična kao i ona. Sama naslovnica u neku ruku odaje žanr i dobro oslikava neku vrstu „karnevalskog“ raspoloženja. Minimalistička je, tekst je čitljiv, boje lijepo ujednačene. Što još treba reći?

 1. Heartless

Ova knjiga ima još jednu naslovnicu koja mi je također lijepa, ali ova mi se ipak više sviđa. Možda ste već mogli zaključiti – obožavam naslovnice koje nemaju fotografiju, već neku ilustraciju, simbol, ili slično. Mislim da ova savršeno oslikava i samu priču o Kraljici Srca te magičan i pomalo „lud“ svijet Zemlje čudesa.

 1. The Shock of the Fall

I ova knjiga ima još jednu naslovnicu, a ta mi je još draža. U pitaju je još jedna minimalistička naslovnica koja privlači, a u kojoj naslov dolazi do izražaja. Jedina stvar koja mi se ne sviđa na mojoj verziji je ova „naljepnica“ za knjigu godine – jasno mi je da je u pitanju marketing, ali meni bi naslovnica bila bolja bez toga.

 1. Red Queen

Od svih knjiga koje sam vam pokazala, ova mi je možda najmanje draga jer imam dojam da nešto ipak nedostaje i da je previše prazno. Unatoč tome, mislim da je naslovnica dobro odrađena jer pokazuje bit same priče, uredna je i pregledna te je sve lijepo ukomponirano.

Mislim da sam ovim primjerima pokazala svoju poantu (a ima i još puno ljepših naslovnica). Kako bih pokazala i što želim reći kada pričam o nepreglednosti, napravila sam nekoliko naslovnica koje smatram previše ukrašenima, nepreglednima ili loše ukomponiranima. (Možda vam izgleda kao da je ovo ekstremno, ali viđala sam i lošije naslovnice).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Više objava:

Prati objave

×
×

Cart

grad zvijeri