Knjige

Kategorije

Instagram

  • Mjesecima se radujem danu kada ću napokon napraviti ove fotke - naravno da sam morala uslikati iz svakog kuta i naravno da ovo nije jedina ovakva objava. Tako da, pripremite se. 😅

Na zadnjoj slici piše i gdje (zasad) možete nabaviti knjige, a za one koji ne žele listati:

1. Putem webshopa (link u opisu profila) - Hrvatska i BiH
2. Interliber (5. paviljon, Nova stvarnost)
3. Sajam u Puli

Trenutno dogovaramo i knjižare (Hrvatska, Srbija, BiH) te ću vam više detalja javiti uskoro! 
P. S. Ako nemate mogućnost nabaviti knjigu na neki od ovih načina, možete se i meni javiti pa ćemo smisliti nešto. 😊

#gradzvijeri
  • Ako ste gledali moj story, vidjeli ste da je moj roman Grad zvijeri došao iz tiska - tako da trenutno nemam ideja za smisliti neki opis nevezan za to. 😅⠀
⠀
Knjige još nisu kod mene, bit će za koji dan i ne mogu dočekati!! ❤️⠀
⠀
P. S. Još malo i otvaram webshop. Prvi tjedan bit će na popustu, a sve narudžbe zaprimljene do kraja idućeg tjedna (24.) šalju se u subotu (25.)
  • Želim napisati fantasy roman samo da mi netko nacrta ovakvu mapu na pocetku. 😅
  • “Kad si jako mali, jedna si osoba. Kasnije se praviš da si barem dvije, pa onda tri i tako to ide dok ne odrasteš. Bio sam mnogo djece, a u meni je bilo samo malo djetinjstva.” (Kristian Novak)
  • Kada imaš 21, ali i dalje si opsjednut bajkama, toliko da ti se knjiga bazira na jednoj, a i završni rad na faksu ti je na tu temu. 😊

Inače, Aladdin i Ljepotica i Zvijer su mi kao maloj bili najdraži Disneyevi crtići, a još uvijek ih obožavam. ❤️ Koji su bili vaši omiljeni crtići, a koje bajke?
  • “They said that love was terrifying and tender, wild and sweet, and none of it made any sense.
But now I knew that every mad word was true.” (Rosamund Hodge)

Heartless

Davno prije nego je uvela teror u Zemlju čudesa, Kraljica Srca bila je samo djevojka koja se htjela zaljubiti.

Catherine je jedna od najpoželjnijih djevojaka u Zemlji čudesa i miljenica Kralja Srca koji ju želi za suprugu. Međutim, nju zanima nešto drugo – sve što ona želi je otvoriti najbolju pekaru u zemlji s najboljom prijateljicom. Međutim, njezina majka vjeruje da je takav san nezamisliv za djevojku koja bi trebala postati buduća kraljica.

A uz to, Catherine upoznaje Jesta, zgodnog i misterioznog jokera u dvoru. Prvi put u svome životu, Catherine osjeća privrženost prema nekome. Njihova „veza“, nažalost, mora ostati tajnom, jer Cath riskira svoju reputaciju, kao i mogućnost da naljuti svoje roditelje i uvrijedi samoga kralja. Međutim, Cath se ne želi odreći svojih snova samo kako bi njezini roditelji bili sretni. Ali, u zemlju punoj magije, ludosti i čudovišta, sudbina možda ima drugačije planove…

Kao što možete i pretpostaviti iz kratkog opisa radnje, radnja ove knjige događa se prije radnje Alise u Zemlji čudesa i prati Kraljicu Srca prije nego je ona to postala. Objašnjava nam kako se dogodilo da je jedna dobra djevojka s dobrim naredbama postala tako bezosjećajna.

Autorica se potpuno uvukla u svijet koji je L. Caroll stvorio, ubacujući hrpu referenca na Alisu u Zemlji čudesa. Ipak, priča je razumljiva i bez ikakvog znanja o toj priči (iako sam sigurna da ju svi okvirno znamo, barem preko ekranizacija) – ali, kada znate više o Zemlji čudesa, priča ujedno postaje i zanimljiva.

U priči se tako susrećemo i s likovima Ludog Klobučara, Bijelog zeca, Gusjenice i drugih. Svijet je točno onakav kakav bi i trebao biti, pomalo lud i poprilično magičan. U samom je središtu, osim ljubavne priče, priča o jednoj naizgled običnoj djevojci i njezinim snovima i strahovima; samo što svi znamo što se ovoj djevojci kasnije dogodilo. Baš zato Meyer nam pokazuje kako nas u životu često mogu sputavati i kolike posljedice nešto takvo na nas može ostaviti ako nismo dovoljno jaki da se izborimo s time.

 

“But hoping,” he said, “is how the impossible can be possible after all.” 

Ova je knjiga tako puno više od ljubavne priče. Priča je to i o magiji, ludosti, a velik dio priče zauzima i problematika nemogućnosti djevojke da odabere svoju sudbinu (za koga će se udati, čime se želi baviti i slično).

Sama Cath kao lik mi se u jednu ruku svidjela, a u drugu ne. U mnogim je trenutcima ona snažna djevojka, odlučna da napravi sve što treba kako bi sama odabrala svoju sudbinu. Međutim, sve se to njezino suprotstavljanje odvija više u njezinoj glavi nego u stvarnosti; u stvarnosti, ona sluša svoje roditelje i prihvaća kraljevo dodvoravanje. Ona se iskrada iz kuće kako bi bila sa svojim jokerom, dok u isto vrijeme ne odbija kralja jer se boji njegove reakcije, ali i reakcije svojih roditelja. Ona godinama sanja o otvaranju pekare i, dok je u jednu ruku sigurna da će to izvesti i ne odustaje, u drugu ruku nije učinila ništa povodom toga već se vrti u krug, smišljajući načine da zatraži roditelje dopuštenje i financijsku pomoć.

Što se radnje tiče, svidio mi se način na koji se odvijala. Ovo je prva knjiga koju sam pročitala od autorice (ostale me nisu toliko privukle po sadržaju) i ugodno sam iznenađena. U pitanju nipošto nije prepričavanje Alise u Zemlji čudesa. Svijet je isti, kao i neki likovi, ali priča stoji sama za sebe i likovi su razrađeni na poseban način.

Ako planirate pročitati ovu knjigu, htjela bih vas samo upozoriti da, iako radnja stvarno je zanimljiva, događa se pomalo polako – posebno prvih nekoliko poglavlja – i zato sam ja gotovo odustala već pri početku, ali drago mi je što nisam.

Priča je i vrlo emotivna te je u meni pobudila mnoge osjećaje – a najčešće ljutnju zbog Catherineine sudbine. Možda više ne živimo u vremenu u kojemu djevojke imaju toliko malo izbora, ali sama činjenica da taj dio i nije samo plod autoričine mašte, već i naša prošlost, dovoljna je da pobudi emocije. U jednom ste trenutku ljuti na njezine roditelje, u drugoj na kralja i njegovo neznanje, a onda i na samu glavnu junakinju koja nije dovoljno jaka da se suprotstavi direktno – barem dok ne razmislite o tome i stavite se u njezinu poziciju, u jedan potpuno drugačiji svijet u kojemu su njezini postupci već daleko izvan norme.

I tu je, naravno, ljubavna priča između Jesta i Cath. Iako moram priznati da u nekim trenutcima nije bila potpuno uvjerljiva (činilo mi se kao da je Cath više zaintrigirana nego zapravo zaljubljena, kao i Jest), na kraju me uvjerila u suprotno. No, o tome neću puno, ne želim vam pokvariti doživljaj…

Sve u svemu, u pitanju je originalna priča iz poznatog nam svijeta čudesa, zanimljivi likovi i pomalo spora radnja koja će vas, unatoč tome, tjerati da okrećete stranice u iščekivanju neizbježne tragedije. Svakako preporučujem svim ljubiteljima Alise, ali i ostalima. Uživajte.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Više objava:

Prati objave

×
×

Cart

grad zvijeri