Knjige

Kategorije

Instagram

  • Mjesecima se radujem danu kada ću napokon napraviti ove fotke - naravno da sam morala uslikati iz svakog kuta i naravno da ovo nije jedina ovakva objava. Tako da, pripremite se. 😅

Na zadnjoj slici piše i gdje (zasad) možete nabaviti knjige, a za one koji ne žele listati:

1. Putem webshopa (link u opisu profila) - Hrvatska i BiH
2. Interliber (5. paviljon, Nova stvarnost)
3. Sajam u Puli

Trenutno dogovaramo i knjižare (Hrvatska, Srbija, BiH) te ću vam više detalja javiti uskoro! 
P. S. Ako nemate mogućnost nabaviti knjigu na neki od ovih načina, možete se i meni javiti pa ćemo smisliti nešto. 😊

#gradzvijeri
  • Ako ste gledali moj story, vidjeli ste da je moj roman Grad zvijeri došao iz tiska - tako da trenutno nemam ideja za smisliti neki opis nevezan za to. 😅⠀
⠀
Knjige još nisu kod mene, bit će za koji dan i ne mogu dočekati!! ❤️⠀
⠀
P. S. Još malo i otvaram webshop. Prvi tjedan bit će na popustu, a sve narudžbe zaprimljene do kraja idućeg tjedna (24.) šalju se u subotu (25.)
  • Želim napisati fantasy roman samo da mi netko nacrta ovakvu mapu na pocetku. 😅
  • “Kad si jako mali, jedna si osoba. Kasnije se praviš da si barem dvije, pa onda tri i tako to ide dok ne odrasteš. Bio sam mnogo djece, a u meni je bilo samo malo djetinjstva.” (Kristian Novak)
  • Kada imaš 21, ali i dalje si opsjednut bajkama, toliko da ti se knjiga bazira na jednoj, a i završni rad na faksu ti je na tu temu. 😊

Inače, Aladdin i Ljepotica i Zvijer su mi kao maloj bili najdraži Disneyevi crtići, a još uvijek ih obožavam. ❤️ Koji su bili vaši omiljeni crtići, a koje bajke?
  • “They said that love was terrifying and tender, wild and sweet, and none of it made any sense.
But now I knew that every mad word was true.” (Rosamund Hodge)

Legendary (Caraval #2)

Dobrodošli u magični svijet Caravala… ponovo.

Ako ste čitali prvu knjigu i svidjela vam se, velike su šanse da će vam se ova svidjeti jednako, ako ne i više. Iako je meni prva ipak malčice draža, ova je jednako magična i fantastična i sa jednako lijepim stilom pisanja. Ako vam se prva knjiga i nije svidjela, i dalje možete ovoj dati šansu; mnogi tvrde da je i puno bolja.

Ova recenzija ne sadrži spoilere drugog romana, ali osvrće se na prvi pa, ako niste pročitali njega, preporučujem da prvo pogledate moju recenziju Caravala.

Pa, o čemu je riječ u nastavku? Nakon što su Scarlett i Donatella napokon pobjegle svome ocu kada je Scarlett pobijedila u Caravalu, trebalo bi biti vrijeme za slavlje. Prva je knjiga pratila Scarlett i njezina je priča više-manje završila, ali zato njezina sestra još uvijek nije slobodna. Sklopila je pogodbu s misterioznim kriminalcem i sada mu duguje nešto što nitko nije uspio dobiti: ime Legende, voditelja Caravala.

Jedini način da Tella sazna njegovo ime je da pobjedi u idućem Caravalu te se ona tako ponovo uvlači u taj magični svijet. Još jednom, knjiga sadrži mrežu tajni, ljubavnu priču i mnoge, ovoga puta još stvarnije, opasnosti. Jer, ovoga puta, Caraval nije samo igra.

Sam tok radnje dosta je sličan prvoj igri. Ovoga puta druga sestra prolazi kroz Caraval, traži tragove i otkrivaju se misterije vezane uz prošlost. Razlika je što je ovoga puta Caraval stvaran i vrebaju opasnosti puno stvarnije i smrtonosnije. Autorica nas još jednom uvlači u svijet obojan magijom i ispričan na predivan način, jednako magičan poput same radnje.

To je ono što mi se najviše sviđa kod ovih knjiga; način na koji autoričin stil odgovara samoj radnji.

Ni ova knjiga nije predvidiva i misterije se još jednom slažu jedna na drugu. Ovoga puta glavno je pitanje bilo tko je zapravo Legend – a autorica je to obavila toliko dobro da ste se počeli pitati i radi li sama Scarlett za njega. Autorica se igra i sa samim pojmom realnosti. Tella se, baš kao i mi sami, mora pitati je li igra ovoga puta stvarna ili nije; s obzirom da su igrači na početku upozoreni da ovoga puta nije samo igra.

 

This was why love was so dangerous. Love turned the world into a garden, so beguiling it was easy to forget that rose petals were as ephemeral as feelings, eventually they would wilt and die, leaving nothing but the thorns.

U knjizi se pojavljuju i stari likovi čija se priča nadopunjuje, ali susrećemo i nove – jednako intrigantne, a možda još više tajanstvene.

Kraj je fantastičan, kreativan i… nedorečen.

A najgore od svega je što sada treba čekati nastavak, još jednom.

“You’re the starlight to his darkness, and if you feel the same about him, you should give him another chance.” 

Ako ste uživali u prvoj knjizi, ova će oduzeti dah.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Više objava:

Prati objave

×
×

Cart

grad zvijeri