Grad Zvijeri

Grad zvijeri

Dok se na glavnoj fronti odvija otvoreni rat bandi, između četiri zida igra se onaj puno opasniji.

Nick Raven živi u svijetu bandi, alkohola i droga. Biti vođa Gavrana njegov je cijeli svijet, a na putu do svoje titule otkinuo je svaku laticu sa svoje ruže i pretvorio se u Zvijer. Slomio je srca tisućama nevinim i uništio njihove živote bez da je i trepnuo, a ni ubojstva mu nisu strana. Uvučen u vlastiti svijet – u svoj slomljeni grad kojim želi vladati – Nick Raven već godinama nije mario ni za koga. Anabelle Rose pripadnica je Škorpiona još od kada ju je brat izdao i prodao njima u zamjenu za bolji status. Njezina misija? Uvući se u srce Nicka Ravena i uništiti njegovu bandu iznutra. Kako bi to napravila, mora sakriti svoju pravu narav i pretvoriti se u nekog krhkog, nevinog i slomljenog – baš kakve ih Nick voli.

S vremenom, Nick će otvoriti maleni komadić svoga srca – posljednji koji mu je ostao – toj djevojci koja mu grije krevet u usamljenim noćima. A kada sazna da njegova Ljepotica nije toliko krhka i nevina kakvom ju je smatrao? Može li mu ona, unatoč tome, ipak pokazati put, ili su neke zvijeri ipak samo zvijeri, a neka srca previše tamna?

U gradu u kojem Zvijeri vladaju, a Ljepotice su jednako smrtonosne, svaki krivi potez može dovesti do smrti. Posebno kada Zvijer želi istim gradom vladati, a Ljepotica samo želi pobjeći.

5 na temelju 1 recenzija

This Post Has One Comment

 1. Ovaj sam roman iščekivala kao ozebli sunce, uzbuđeno čekala dan kad će mi ga poštar konačno donijeti. Oni koji me poznaju jako dobro znaju koliko volim Andreino pisanje, pratim njen rad već godinama i sa sigurnošću mogu reći da je ovim romanom nadmašila samu sebe.

  Priča prati dvoje likova: Nicka Ravena, okrutnog i bezdušnog vođu bande koja vlada neimenovanim gradom i Annabelle Rose, pripadnici suparničke bande koja je dobila zadatak da mu se uvuče pod kožu i uništi ga.

  Ono što ovaj roman čini posebnim je njegova surovost u nježnosti. Autorica ne bježi od oslikavanja njegovih protagonista onakvima kakvima uistinu jesu, Nick Raven surov je u onolikoj mjeri u kolikoj svi ostali pričaju o njemu, Annabelle Rose u doticaju je sa svojim konfliktnim osjećajima i vrlo kritički se osvrće na situaciju u kojoj se našla.

  Lajtmotiv ovog romana je Grad – Nickova jedina ljubav, opsesija, želja da vlada njime. Način na koji je isti opisan uvodi dublju psihološku karakterizaciju Nicka Ravena kao metaforiziranog toksičnog ljubavnika, čudovište koje ljubi svoju žrtvu. Nick Raven voli moć više nego ikoga.
  Ovo nije ljubavni roman, premda u njemu ima ljubavnih elemenata. Ovo je prije svega roman lika čiji su vanjski zidovi temeljeni na sukobu dviju bandi i želji za osvetom.
  Andrein stil je poetski, nježan, na trenutke grub i okrutan, vividan u svojoj jednostavnosti.

  Topla preporuka svima. Sigurna sam da je riječ o romanu o kojem će se još dugo pričati i koji će još dugo biti čitan.

Ostavi recenziju

Iako se pod pustim sivim nebom skrivao isti grad, ogrnut istim sivim pokrivačem, na drugoj se strani grada odigravala jedna posve drugačija priča.

Počinje s jednom djevojkom, nekoliko zatomljenih suza i osvetom.

Andrea Tomić, Grad zvijeri

Ovo nije bajka na kakve ste navikli.
U ovoj princeza bježi, ostavlja osobu koja ju voli i traži svoj vlastiti put.
I zbog toga ju mrzim, stvarno mrzim.
Možda jer je lakše misliti da je pobjegla nego vjerovati u alternativu.
Možda jer je lakše mrziti nego žaliti.

Andrea Tomić, Pripovjedač

Znate kako kažu; Svaki je negativac jednom bio heroj.

Samo u bajkama babaroge su rođene zle kako bi napakostile glavnom liku i pokrenule radnju. U stvarnosti, svaki negativac ima pozadinsku priču koja ih čini onime što jesu. I premda nikakva tužna priča ne može opravdati loše postupke, može ih objasniti.

Andrea Tomić, Okidač boje pepela

×
×

Cart

grad zvijeri