Knjige

Kategorije

Instagram

  • Mjesecima se radujem danu kada ću napokon napraviti ove fotke - naravno da sam morala uslikati iz svakog kuta i naravno da ovo nije jedina ovakva objava. Tako da, pripremite se. 😅

Na zadnjoj slici piše i gdje (zasad) možete nabaviti knjige, a za one koji ne žele listati:

1. Putem webshopa (link u opisu profila) - Hrvatska i BiH
2. Interliber (5. paviljon, Nova stvarnost)
3. Sajam u Puli

Trenutno dogovaramo i knjižare (Hrvatska, Srbija, BiH) te ću vam više detalja javiti uskoro! 
P. S. Ako nemate mogućnost nabaviti knjigu na neki od ovih načina, možete se i meni javiti pa ćemo smisliti nešto. 😊

#gradzvijeri
  • Ako ste gledali moj story, vidjeli ste da je moj roman Grad zvijeri došao iz tiska - tako da trenutno nemam ideja za smisliti neki opis nevezan za to. 😅⠀
⠀
Knjige još nisu kod mene, bit će za koji dan i ne mogu dočekati!! ❤️⠀
⠀
P. S. Još malo i otvaram webshop. Prvi tjedan bit će na popustu, a sve narudžbe zaprimljene do kraja idućeg tjedna (24.) šalju se u subotu (25.)
  • Želim napisati fantasy roman samo da mi netko nacrta ovakvu mapu na pocetku. 😅
  • “Kad si jako mali, jedna si osoba. Kasnije se praviš da si barem dvije, pa onda tri i tako to ide dok ne odrasteš. Bio sam mnogo djece, a u meni je bilo samo malo djetinjstva.” (Kristian Novak)
  • Kada imaš 21, ali i dalje si opsjednut bajkama, toliko da ti se knjiga bazira na jednoj, a i završni rad na faksu ti je na tu temu. 😊

Inače, Aladdin i Ljepotica i Zvijer su mi kao maloj bili najdraži Disneyevi crtići, a još uvijek ih obožavam. ❤️ Koji su bili vaši omiljeni crtići, a koje bajke?
  • “They said that love was terrifying and tender, wild and sweet, and none of it made any sense.
But now I knew that every mad word was true.” (Rosamund Hodge)

Strange the Dreamer

San odabire sanjara, a ne obrnuto – a Lazlo Strange, siroče i mladi knjižničar, se uvijek bojao da je njegov san loše odabrao. Još od kada je imao pet godina bio je opsjednut mitskim izgubljenim gradom Weep, ali potreban je netko hrabriji da prijeđe pola svijeta u potrazi za njime; barem dok se ne ukaže prilika i Lazlo ju može iskoristiti ili zauvijek izgubiti svoj san.

Što se dogodilo u Weepu prije dvjesto godina da je ostao izoliran od ostatka svijeta? Odgovor ga čeka u Weepu, ali čekaju ga i nove misterije – primjerice, božicu plave kože koja mu se pojavljuje u snovima. Kako je mogao sanjati o njoj prije nego je znao da postoji? I ako su svi bogovi navodno mrtvi, zašto ona izgleda toliko stvarno?

 

Mišljenja o ovoj knjizi su mi, moram priznati, poprilično podijeljena.

S jedne strane tu je dobro izgrađen svijet, intrigantna i drugačija radnja i bogat stil. S druge strane tu je činjenica da mi likovi nisu bili zanimljivi (iako sam od mnogih čula da su ih oduševili), priča je tekla previše sporo i, iako ne mogu točno uperiti prstom u ono što  mi se nije svidjelo u knjizi, jednostavno mi je bila dosadna – toliko da sam ju čitala u periodu od mjesec dana, malo po malo i da se nikako nisam mogla uvući u nju, a jedva sam ju dovršila.

Da, stil je stvarno izvanredan. Ima jako puno divnih misli, a opisi su fantastični i, iako inače to volim, bilo ih je previše u odnosu na samo radnju. Preko pola knjige jako malo toga se dogodilo, a onda mi se previše naglo ubrzalo.

Očekivala sam da ću imati više za reći o ovoj knjizi. Naslovnica je fantastična, a opis me se dojmio više nego opis bilo koje knjige dugo vremena. Međutim, nakon preko petsto stranica, moje mišljenje svodi se na nekoliko rečenica, a može se skratiti u jednu: odličan stil, dosadna radnja. Priča svakako izlazi iz okvira tipičnih YA romana, ali čak ni način na koji rečenice teku nije bio dovoljan da nadoknadi monotoniju koju je knjiga nakon nekog vremena stekla; barem meni.

Sam je završetak ostao nedorečen, ali to je zato što se nastavlja u drugoj knjizi.

Zbog svega ovoga, ovu knjigu ne preporučujem svima. Preporučujem ju ljubitelja genijalnih opisa i lijepoga stila – posebno ako i sami želite naučiti pisati iste. A na kraju krajeva, voljela bih da joj date priliku. Meni nije žao što sam ju pročitala, samo sam očekivala više. Velik je broj ljudi rekao da su oduševljeni likovima i radnjom – tako da je i ovo pitanje osobnog dojma. A i tko zna, možda ću ju jednom pročitati ponovo i u komadu i možda će mi se u nekom drugom periodu, ipak, svidjeti.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Više objava:

Prati objave

×
×

Cart

grad zvijeri