Knjige

Kategorije

Instagram

 • OSVOJI GRAD ZVIJERI ⬇️⠀
⠀
Povodom izlaska Grada zvijeri odlučila sam pokloniti jednu knjigu. Ovoga puta u pitanju neće biti klasično darivanje s nasumičnim izvlačenjem, već natječaj u kojemu možete pokazati svoju kreativnost. ⠀
⠀
Kao što znate ako pratite moje objave, Grad zvijeri izlazi ovaj mjesec, a kako biste bili među prvima koji će ga pročitati trebate: ⠀
⠀
1.	Objaviti fotografiju povezanu s mojim romanima (Okidač boje pepela ili Grad zvijeri) ⠀
⠀
2.	Napisati nekoliko rečenica o odabranoj knjizi i dodati #gradzvijeri – Ako se odlučite za Okidač, to može biti vaš kratki osvrt na njega, a ako je vaš odabir Grad zvijeri, napišite nešto o njem i/ili zašto biste ga voljeli pročitati. ⠀
⠀
3.	Označite me⠀
⠀
Dakle, vaša objava može biti (1) fotografija knjige/knjiga (2) crtež likova iz knjige ⠀
⠀
⠀
S obzirom da Grad zvijeri još nije izašao te ako ne posjedujete ni Okidač boje pepela, možete uslikati i naslovnicu s mobitela, isprintanu verziju, ili bilo što, dok god je povezano uz romane. ⠀
⠀
Najkreativniju objavu nagrađujem Gradom zvijeri koji dolazi na vašu adresu odmah nakon što izađe – a uz njega dolazi crtež, bookmarker te potpis. ☺️⠀
⠀
P.S. Više o knjigama možete saznati na andreatomic.com, a od tamo možete izvući i fotke naslovnice. U opisu mog profila imate i link objave s natječajem, a on vrijedi i preko Facebooka! ⠀
⠀
Sretno svima! 💕💕
 • „Nije me odabrao kad je bilo bitno“, rekla je. „Nitko me nikad ne odabere kad je bitno.“⠀
Da je njihova priča bila ljubavna, Nick bi ju uhvatio za ruku i pogledao u oči. Uslijedilo bi nekoliko sekundi pauze nakon čega bi on izgovorio nešto poput – Ja te odabirem kad je bitno.⠀
Poljubili bi se ispod mjesečine i zastor bi se spustio.⠀
Nick Raven rekao je: „Žao mi je.“⠀
⠀
➡️ Na drugoj slici nalazi se ilustracija Nicka i Ashlyn koja dolazi uz knjigu. ❤️😊
 • “San joj je bio obojen mračnim tonovima, a ni njezina stvarnost nije bila mnogo drugačija. I u jednom i u drugom nalazilo se čudovište, ali razlika je bila u tom što je od onoga u snu pokušavala pobjeći, dok se ovom stvarnom sve više približavala. Štoviše, ponovno se probudila u njegovu krevetu.” (Grad zvijeri)⠀
⠀
➡️ Pripreme se približavaju kraju i knjiga će uskoro biti dostupna! 😊❤️ Što se to više približava, to me više raduje podijeliti ju s vama.
 • Sretni ljudi čitaju i piju kavu... ali ne iz ovog divnog seta kojeg sam uzela kada sam bila u Sarajevu. 😅 ⠀
⠀
Sada mi stoji u sobi kao suvenir i žao mi je piti kavu iz njega. Eto.
 • Smeta li i vama kada nemate isto izdanje serijala koji skupljate? 😅
 • Maas je vrlo brzo postala autorica čiju ću knjigu kupiti bez razmišljanja - ne moram ni pročitati sadržaj. Imate li vi takvog autora/autore? 😊

Napravite vlastitu svijeću

Koliko ste puta kod nekoga vidjeli one predivne knjiške svijeće i poželjeli ih kupiti? Koliko ste puta odustali od toga jer su previše skupe ili je, još gore, poštarina toliko visoka da bi mogli kupiti još 3 svijeće umjesto nje?

Kod mene je prevladala želja da imam nekoliko ovakvih svijeća pa sam pomislila – koliko teško može biti? Nekoliko videa kasnije i odlučila sam napraviti prvu svijeću, a sa svakom idućom sam usavršavala proces.

Na internetu je bilo puno raznih informacija, ali većina ih je zahtijevala materijal koji, ponovo, nisam imala kako nabaviti. Zbog toga ću vam uz korake uključiti i mjesta na kojima možete nabaviti svaku stvar. Ukupan trošak za svaku svijeću je otprilike deset kuna.

Čak i ako niste poput mene i niste već nekoliko puta prošli kroz taj problem, mislim da su ove svijeće nešto što bi se svidjelo svakom knjigoljupcu i zbog toga sam odlučila s vama podijeliti način na koji sam ih ja naučila raditi.

Napomena: Napisat ću vam omjere koje sam ja koristila, a koliko će vam točno čega trebati ovisi i o veličini staklenke koju odaberete.

Što će vam trebati?

Osnovno:

 • jedna malena staklena teglica (200 ml) s odgovarajućim poklopcem (Kik, Vinkoprom, Ikea, itd.)
 • fitilj za svijeću (ja sam naručila paket za dolar s eBaya)
 • vosak ili lučice (vosak možete nabaviti na eBayu, ali ja sam koristila lučice)
 • kvačica za rublje
 • posuda u kojoj ćete otopiti vosak

Dodatno:

 • pastelne boje (možete kupiti boje za svijeće, ali ovo je jeftinije i lakše za nabaviti)
 • mirisno ulje
 • šljokice
 • samoljepljivi papir za printanje

Možda će vam u početku zvučati komplicirano, ali sam proces traje deset minuta i nakon što napravite prvu, shvatit ćete da je vrlo lagano.

1. Pripremite vosak

Ako ste u mogućnosti nabaviti vosak, ovaj korak nije potreban. Ako poput mene koristite lučice, trebat ćete ih razlomiti i izvaditi fitilje iz njih, tako da vam ostane samo vosak.

Lučice su odlična alternativa jer su jeftine i možete ih naći u gotovo svakoj trgovini. Ja sam koristila bijele jer u tom slučaju mogu sama dodati boju, ali ako si želite olakšati, možete uzeti već obojane lučice i tada će i vaša svijeća biti iste boje.

Za staklenku od 200 ml meni je trebalo 11 lučica.

2. Ubacite vosak i boje u posudu i počnite ih topiti na vatri

Ako ciljate na svjetlije nijanse, stavite samo maleni komadić pastelne boje. Što je više stavite, vaša će svijeća biti tamnija. Možete se igrati s bojama kako biste dobili onu koja vam se sviđa.

3. U vosak dodajte nekoliko kapljica mirisnog ulja

Ako želite da vaša svijeća ima lijep miris kada ju zapalite, dodajte nekoliko kapljica mirisnog ulja. I ovdje se možete igrati te kombinirati mirise.

4. Dok se vosak topi, priredite staklenku

Kako bi vam se fitilj našao u sredini staklenke, uhvatite ga kvačicom za rublje i položite kvačicu na staklenku (pogledajte sliku iznad). Ovo možete napraviti i nakon što ulijete vosak.

5. Polako ulijte otopljeni vosak u staklenku

Ili, ako ste nespretni poput mene ili se bojite da ćete se opeći, pronađite nekoga da to napravi umjesto vas.

6. Pustite da se svijeća osuši

Trebat će joj 30 minuta do sat vremena da se osuši.

Svijeća će biti svjetlija jednom kada se osuši. (Ja sam ovoga puta dodala malo više boje i kombinirala sam crvenu i ljubičastu, pa je zato ovako tamna)

7. Dok čekate, možete prirediti naljepnice

Naljepnice na svijećama nisu obavezne, ali ako ih želite učiniti više „knjiškim“ i posebnim, dodajte naljepnicu na nju.

Možete ju dizajnirati sami u Photoshopu ili Canvi ili pronaći neku već postojeću na stranicama poput Pinteresta. Ja svoje radim u Photoshopu jer mi daje najviše slobode.

Nakon što ste se odlučili za dizajn, naljepnicu isprintajte na samoljepljivi papir. Moje su naljepnice visine 3.5 cm, ali veličinu možete prilagoditi kako vama odgovara.

(Ako želite detaljnije objašnjenje o ovome koraku ili biste voljeli da s vama podijelim svoje dizajnove, napomenite mi to u komentarima i rado ću napisati post posvećen samo tome.)

8. Ukrasite svijeću

Nakon što se svijeća osuši, odrežite višak fitilja. Zatim možete staviti naljepnicu te dodati šljokice na vrh kako bi vaša svijeća izgledala još ljepše. (Ako ih dodate prije nego se vosak osušio, samo će se spustiti na dno).

9. Zapalite svijeću… ili nemojte

To je to! Napravili ste svoju svijeću. Sada vam ostaje samo zapaliti ju i uživati u njoj. Ili možete, ako ste kao ja i žao vam ju je zapaliti, staviti poklopac kako se ne bi skupljala prašina i ukrasiti vašu policu za knjige njome.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Više objava:

Prati objave

grad zvijeri